Hvis humor fremmer forståelsen, så skal seriøs kommunikation være sjovere.

Humor kan læres! Vi har studeret  humorens mekanik og uddraget redskaber, komponenter og virkemidler, så vi kan lære dem fra os.

På samme måde kan man lære at være kreativ. Kreativitet er ikke en evne, men en måde at arbejde på.

Vi tilbyder kurser i begge dele, både pep-talk og egentlige kurser.

Sommetider skal der  ikke så meget til. Vi er gode til at åbne konferencer og seminarer med den rette blanding af humor, musik og læring, nogle gange en halv time, andre gange som en indledende workshop. Vi stiller  også gerne en ordstyrer eller konferencier, hvis det er det, der mangler.

Teambuilding er vigtigt. Vi laver teambuilding for virksomheder og organisationer, for teambuilding med humor, rock’n roll teambuilding eller skattejagt for voksne.

Eller vi arrangerer studieture, konferencer og events – bare der er læring og underholdning i det, så er det os.
Her er fire kurser med humor og musik:

Kurser i humor og kommunikation
Når vi ler, husker vi bedre, og vi fortæller det videre. Humor åbner sluserne og sænker paraderne. Humor gør manualer menneskelige og mere brugbare, skaber betalingslyst i rykkerskrivelser og gør breve fra det offentlige lettere at forstå. Og forskningen bekræfter det: Humor fremmer forståelsen.

I hverdagen og i det personlige møde kan humor være vejen til folks hjerter. Og på jobbet kan humor gøre både ledelsen bedre og arbejdslivet sjovere.
Men ironi er ikke for amatører. Så vi må også overveje humorens dilemmaer, så vi ved, hvordan vi kan bruge humor i kommunikation og ikke mindst, hvornår vi ikke skal bruge den.

Du lærer:

  • at bruge humor på kommando
  • værktøjer, greb og komponenter som indgår i humoren
  • redskaber til at bruge humor i hverdagen
  • teorier om humor
  • humorens dillemaer

 

Kurser i at blive mere kreativ
Gode ideer kommer ikke af sig selv. Flow kommer ikke af sig selv. Selv inspiration skal have hjælp til at indfinde sig. Det handler om at lade sin naturlige kreativitet komme til udtryk. At sætte sin indre kritiker og kontrollør på standby. Det handler om “evnen til at lege”.

På kurset dykker vi ind i kunstens verden, i musikerens og forfatterens verden, for at opdage musen. Du lærer praktiske metoder og redskaber til at arbejde i en flow-tilstand, hvor vi tillader musen at arbejde med. Og du lærer at lave det forarbejde, den implimentering og den efterkritik, der er en nødvendig del af den kreative proces.
Lærer du at blive mere kreativ, vil vi påstå det bliver sjovere at gå på arbejde. Ikke kun fordi du får nogle nye og bedre ideer, og fordi det er sjovere at eksperimentere end altid at kende udfaldet. Men også fordi det som oftest er sjovere at sige ja end nej!

Du lærer:

  • redskaber og greb til at komme i den kreative zone.
  • at finde musen og din naturlige kreativitet
  • kreative metoder fra Disney til John Cleese
  • teorier om kreativitet

 

Humor på arbejdspladsen
Kurset er mere end en pep-talk om humor i hverdagen. Det er ikke bare et spørgsmål om, hvordan vi taler sammen, men også et spørgsmål om, hvordan vi tænker. Man kan faktisk lære at bruge humor som coping-strategy og som en tilgang til svære opgaver. Men det skal gøres rigtigt, for ikke at ende i misforståelser eller endnu værre, mobning  og stress.

Humor er et redskab til at skabe et bedre arbejdsklima og en sjovere arbejdsdag. Eller rettere: Det er en hel masse redskaber og komponenter, som kan læres.

Med humor som våben kan man snakke om næsten alt det, der virker knap så godt på arbejdspladsen. Det kunne være ineffektive  møder – her lægger vi ud med Cleese-filmen “Meetings, bloody meetings”.

Eller det kunne så oplagt være forholdet mellem chefer og ansatte, eller forholdet kollegaer i mellem. Om det handler andre film og øvelser, der først får os til at grine sammen ad det, der er svært, dernæst gør det muligt at snakke om det.

På den måde er der ikke langt fra humor til fortælling som redskab. Hvor meget arbejde er funderet i venstre hjernehalvdel, er humor  funderet i den højre – sammen med en hel masse fætre og kusiner som leg, lyst, undren, nysgerrighed, kreativitet, historier, handling, helheder – foruden selvfølgelig empati, farver, musik, bevægelse, sansninger, rum. Med humor på arbejdspladsen sætter vi dem alle sammen i spil.

 

Rock´n roll teambuilding – tryk den af i fællesskab.

Kom backstage i jeres egen organisation og få kickstartet jeres kreativitet
Rock´n´ Roll Teambuilding er en nyskabende måde at lave teambuilding på. Glem alt om klatrevæg, fysisk udmattelse og kanindræber-kursus. Her er det kreative i højsædet, og Rock´n Roll er det gennemgående tema. I kommer igennem hele Rock´n´ Roll processen fra A – CD = Fra tekst/musik idé til færdig CD, med alt hvad det indebærer. I bliver rystet sammen, ALLE kan være med, og I får en uforglemmelig oplevelse. Rock’n’roll Teambuilding er et samarbejde med SMUKbizz, en del af Danmarks Smukkeste Festival.