Kursus i to moduler for ansatte og ledere i daginstitutioner

Jeres hjemmeside er stedet, hvor kommende forældre finder information, når de søger en daginstitution til deres barn. En god hjemmeside engagerer også nuværende forældre og inddrager dem i det pædagogiske arbejde og livet i børnehaven.

De fleste daginstitutioner har i dag en hjemmeside, men mange har svært ved at holde den opdateret, fordi det enten er for besværligt eller kræver dyre timer ved en ekstern konsulent.

Men sådan behøver det ikke at være. Tværtimod kan du eller en kollega let lære selv at lave en ny og bedre hjemmeside i systemet WordPress, så det bliver let selv at opdatere hjemmesiden.

WordPress er det mest udbredte gratis hjemmeside-system i verden. Det er lige så let at redigere tekst i WordPress som i Word, og du behøver slet ikke lære et teknisk kodesprog. Desuden er det let at udvide med en masse ekstra services som onlinekalender, debatforum og elektronisk nyhedsbrev. Derfor har vi også selv lavet vores egen hjemmeside – www.kommunikerbedre.dk – i WordPress.

Kurset er tilrettelagt i to moduler af en dags varighed, så du får mulighed for at arbejde videre med  hjemmesiden mellem modulerne.

 

På første modul lærer du at:

  • oprette en WordPress-side – vi lover, at alle deltagere har en hjemmeside at arbejde videre med efter første modul.
  • lave en menu og strukturere dit indhold
  • finde og hente et passende design til din side
  • tilpasse designet med jeres egne oplysninger, farver og billeder
  • oprette og redigere sider og tekst  

 

På andet modul lærer du at:

  • indsætte og redigere billeder og hele billedgallerier
  • installere en udvidelse til din side, så den automatisk tager en backup hver uge
  • lave en nyhedsblog til forsiden
  • hvordan i laver lukkede områder af hjemmesiden kun for personalet eller forældre
  • hvordan I selv kan arbejde videre med andre udvidelser til hjemmesiden som online kalender, nyhedsbreve, forum for forældre, integration med Facebook og meget mere.

 

Hvornår:
Modul 1:
Tirsdag d. 14. maj – kl. 9.00 til 15.00
Modul 2: Torsdag d. 23. maj – kl. 9.00 til 15.00

Hvor: Kurset afholdes i hyggelige lokaler i baghuset i Samsøgade 80, 8000 Aarhus C.

Hvem kan være med: Der er ingen krav om specielle IT-kompetencer, bare man er vant til at bruge Word, e-mail og gå på Internettet. Alle deltagerne medbringer deres egen eller institutionens bærbare computer, som de bruger til at lave hjemmesiden. I kan enten arbejde med at lave en ny side til institutionen med det samme eller starte med at øve jer på en midlertidig side, som vi sætter op til formålet.

Intropris: 3000 kroner pr. deltager. Prisen er inkl. kaffe og the samt sandwich og sodavand til frokost.

Antal deltagere: Der er plads til maksimalt 14 deltagere på kurset, og vi skriver her på siden, når kurset er udsolgt.

Underviser: Jesper Kjems har arbejdet i 15 år som IT-journalist for blandt andet Politiken og magasinet ”Komputer for alle”. Han skriver i dag om børn og pædagogik til magasiner som Folkeskolen og BUPL-bladet. Sammen med to kolleger har han hjemmesiden www.KommunikerBedre.dk, hvorfra de sælger kurser til virksomheder og organisationer i blandt andet dokumentation og kommunikation.

Sådan tilmelder du dig: Send en mail til mail@jesperkjems.dk med navn på deltager og institution, samt at du ønsker at tilmelde dig kurset “Få en bedre og lettere hjemmeside”. Overfør betaling for kurset til bankkonto i Nykredit: 8113  3390979. Så snart betaling er modtaget, sender vi en bekræftelse på, at du optaget på kurset.