Børn med Ipad pædagogik

Børn bruger Ipad´en til fysiske lege

Kursus for pædagoger og medhjælpere i børnehaver
IPad’en populær blandt de 3-6 årige. Den er let at bruge, og mange børn er nærmest mere hjemmevante på iPads end os voksne.

På dette kursus lærer du selv at bruge syv af de bedste apps i børnehøjde. Samtidig går du hjem med en masse ideer til, hvordan jeres institution kan bruge Ipad´en som pædagogisk værktøj.

På kurset lærer du at: 

  • blive fortrolig med Ipad´en – så du selv kan instruere, sætte grænser og finde nye måder at inddrage iPad´en i dit pædagogiske arbejde.
  • bruge iPad’en i de aktiviteter, som I allerede arbejder med. Se hvordan kreative apps kan gøre det sjovere at male, bygge og forme – ofte i samspil med rigtige tusser og klodser.
  • sætte grænsen mellem parkering og pædagogik – mange børnehavebørn bruger allerede mange timer foran en skærm. Vi gør det til et professionelt valg at vælge og bruge de app´s, der spiller sammen med det pædagogiske arbejde.
  • samarbejde på skærmen – se eksempler på gode apps, hvor børnene i fællesskab laver en bog eller film med historier fra legepladsen. Eller hvor de sammen spiller spil på iPad´en, der ligner traditionelle brætspil. Og lær hvordan du sammen med børnene undersøger de nysgerrige spørgsmål som ”hvordan var tandlæger i gamle dage?” eller ”hvad spiser slanger?”.
  • lave elektroniske skattejagter – såkaldt ”geocaching”, hvor børnene tager iPad´en med på tur for at finde skatte, som de selv eller andre har lagt på strategiske steder i nærheden af institutionen.
  • finde og vurdere apps til bogstaver og tal – få et overblik over, hvad der findes på markedet, og hvordan du bruger dem bedst til børn i 3 til 6 års alderen.
  • opsætte sikkerheden – se hvordan du sikrer, at børnene ikke selv køber apps eller surfer rundt i de dunklere afkroge af internettet.

Flere apps – vi viser dig også, hvor du selv kan finde flere gode apps, som stimulerer børnenes samarbejde og læring, så kurset kan fortsætte, når du kommer hjem.

Hvor: Kurset afholdes i hyggelige lokaler i baghuset i Samsøgade 80, 8000 Aarhus C.

Hvornår: Tirsdag d. 21. maj – kl. 9.00 til 15.00

Forudsætninger: Alle skal medbringe deres egen eller institutionens iPad, som vi bruger til at lave hands-on øvelser på i løbet af dagen. De fleste apps, vi bruger på kurset findes i gratisversioner, og enkelte koster op til 50 kroner stykket. Udgiften til apps afholdes af deltagerne selv og vil maksimalt beløbe sig til 200 kroner.

Intropris: 1800 kroner pr. deltager. Prisen er inkl. kaffe og the samt sandwich og sodavand til frokost.

Antal deltagere: Der er plads til maksimalt 14 deltagere på kurset. Hvis kurset bliver fyldt op, forsøger vi at arrangere et ekstra kursus, som vi slår op her på siden. Her skriver vi også, hvis kurset bliver udsolgt.

Underviser: Jesper Kjems har arbejdet i 15 år som IT-journalist for blandt andet Politiken og Komputer for alle og skriver i dag om børn og pædagogik til magasiner som Folkeskolen og BUPL-bladet. Sammen med to kolleger har han denne hjemmeside, hvorfra de sælger kurser til virksomheder og organisationer i blandt andet dokumentation og kommunikation. Mere om Jesper

Sådan tilmelder du dig: Send en mail til mail@jesperkjems.dk med navn på deltager og institution, samt at du ønsker at tilmelde dig kurset “Ipad som pædagogisk værktøj”. Overfør betaling for kurset til bankkonto i Nykredit: 8113  3390979. Så snart betaling er modtaget, sender vi en bekræftelse på, at du optaget på kurset.