En-dags kursus for ansatte og ledere i børnehaver

Få seks værktøjer til at rykke kommunikationen i børnehaven fra fotokopier og fysiske breve over på internettet, så forældrene kan følge med i livet i børnehaven og engagere sig sammen med børnene hjemme fra deres egne computere.

Online fotoalbum, elektronisk nyhedsbrev, facebook-side eller web-forum. Det kan være svært at overskue de nye muligheder for at bruge elektroniske værktøjer til at kommunikere med forældre og internt i personalegruppen. På dette kursus får du et overblik over seks forskellige værktøjer, der gør det både lettere, sjovere og mere effektivt at kommunikere med forældregruppen.

Kurset er tilrettelagt, så du om formiddagen ser, hvordan værktøjerne virker med konkrete eksempler på, hvordan I kan bruge dem i jeres institution.

Om eftermiddagen laver vi en hands-on workshop, hvor hver deltager udvælger et eller flere værktøjer, som de lærer at bruge selv med hjælp fra kursuslederen.

 

De seks værktøjer: 

  • Elektronisk nyhedsbrev – fra fotokopi til indbakke. Skriv nyhedsbreve til forældrene med både tekst og billeder om aktiviteterne i børnehaven.
  • Børnehaven på Facebook – skriv så forældrene deltager. Se hvordan din institution kan engagere forældregruppen via Facebook.  Men også hvordan I som institution laver professionelle retningslinjer og styrer indholdet på jeres Facebook-side, så alle kun får delt de informationer og billeder, de selv ønsker.
  • Online fotoalbum – del billederne med forældrene. et fotoalbum nettet, hvor forældrene kan se billeder fra fastelavnsfesten eller skovturen. Og se hvordan I selv kan bruge et online fotoalbum til at dokumentere det pædagogiske arbejde.
  • Fælles kalender – følg med hjemmefra. Lav en online kalender til ugeplaner og møder, som personalet kan se og skrive i fra deres computer og mobiltelefon. Eller lav en kalender, som du kan lægge på børnehavens hjemmeside, hvor forældre kan følge med i arrangementer og aktiviteter i børnehaven.
  • Forældre forum – engager forældrene. Lav en gruppe på nettet, hvor forældre og personale kan debattere og kommunikere med hinanden direkte fra deres egen indbakke.
  • Elektronisk planlægning – sæt fælles mål for jeres pædagogiske arbejde. Få et system, hvor alle medarbejdere kan følge med i kollegaernes pædagogiske arbejde, og hvor det bliver både meningsfuldt og faktisk sjovt at sætte mål og lave handlingsplaner.

BørneIntra – skal, skal ikke. Et samlet system til det hele, men også et udskældt og ikke særligt brugt system i de danske daginstitutioner. Få et overblik over fordele og ulemper ved BørneIntra samt hvilke alternativer, der findes.

Hvor: Kurset afholdes i hyggelige lokaler i baghuset i Samsøgade 80, 8000 Aarhus C.

Hvornår: Tirsdag d. 28. maj – kl. 9.00 til 15.00

Forudsætninger: Alle skal medbringe deres egen eller institutionens bærbare computer, som vi bruger til at lave hands-on øvelser på om eftermiddagen. Det er også en god ide, at medbringe et kamera med billeder fra børnehaven, som vi bruger til at lave et online fotoalbum. Der er ingen krav om specielle IT-kompetencer, men det er en god ide, at deltagerne er fortrolige med at bruge en computer, skrive mails og gå på internettet. Der er ikke ekstra udgifter til den software, vi bruger på kurset.

Pris: 1800 kroner pr. deltager. Prisen er inkl. kaffe og the samt sandwich og sodavand til frokost.

Antal deltagere: Der er plads til maksimalt 14 deltagere på kurset, og vi skriver her på siden, når kurset er udsolgt.

Underviser: Jesper Kjems har arbejdet i 15 år som IT-journalist for blandt andet Politiken og Komputer for alle og skriver i dag om børn og pædagogik til magasiner som Folkeskolen og BUPL-bladet. Sammen med to kolleger har han hjemmesiden www.KommunikerBedre.dk, hvorfra de sælger kurser til virksomheder og organisationer i blandt andet dokumentation og kommunikation.

Sådan tilmelder du dig: Send en mail til mail@jesperkjems.dk med navn på deltager og institution, samt at du ønsker at tilmelde dig kurset “Effektiv kommunikation til forældre”. Overfør betaling for kurset til bankkonto i Nykredit: 8113  3390979. Så snart betaling er modtaget, sender vi en bekræftelse på, at du optaget på kurset.