KommunikerBedre opstod, da to journalister og en komiker gik sammen om en fælles passion for at undervise. Vi kan simpelt hen lide det.

 

Lars Møller
Jeg er vel ved at være en gammel rotte, eftersom jeg har undervist og arbejdet med udviklingsprojekter i snart 20 år. Jeg begyndte som klasselærer på Journalisthøjskolen, og min næste opgave var training of trainers på Cambodia Communication Institute. Siden har jeg specialiseret mig mere og mere i pædagogisk udvikling og underviser ofte andre undervisere i at undervise, både på uddannelsesinstitutioner herhjemme og på universiteter rundt om i verden.

Men grundlæggende er jeg reporter og skriver gerne artikler, og sommetider bøger. Det meste af min tid går dog med at undervise i journalistik og kommunikation. Og hvert år kommer nye felter til. For eksempel har jeg for nylig undervist i at skrive sociale udredninger og planer, det har jeg aldrig prøvet før. Eller holdt kursus i hvad journalister kan lære af krimi-forfatterens plot og persontegninger, også nyt. Og spændende.

www.larsmoller.dk

 

Jan Svarrer
Det er snart fem år siden, jeg begyndte at arbejde alvorligt med humor og kommunikation. Som komiker har jeg altid vidst, at humor virker i mange flere sammenhænge end på scenen. Min primære levevej er entertainerens; jeg har mit eget show, jeg har den musikalske komikertrio ”Bramsen, Amstrup og Svarrer”, og jeg optræder også som musiker, solo eller i skæve shows sammen med folk som Mek Pek og Anders Erboe.

Som cand. mag i dramaturgi ved jeg noget om, hvorfor vi kan bruge musik og humor også i seriøs kommunikation – og hvordan. Det begyndte med, at jeg lavede rock’n roll teambuilding for virksomheder, siden kom foredrag og pep-talk til, og i dag har jeg sammen med mine kommunikations-kollegaer efterhånden udviklet en hel kursusrække i at bruge humor professionelt, i at fremme kreativiteten og i at få mere personlig gennemslagskraft.

www.jansvarrer.dk